LeesInzicht Boostclub

Leesbegrip krijgt een boost met de
LeesInzicht Boostclub!

Er is een unieke club bij Obalo: de LeesInzicht Boostclub! Op een leuke, echt effectieve manier met teksten bezig, en zo het leesbegrip verbeteren. Gewoon weten wat je moet doen en zo met zelfvertrouwen met teksten om kunnen gaan. Voor kinderen van groep 6-8, op maandag van 16:30 tot 17:30, in een groepje van max. 6 kinderen.

lezen

Eindelijk wél weten wat je moet doen

Veel kinderen vinden begrijpend lezen moeilijk. Ze lezen een tekst, maar weten eigenlijk helemaal niet wat ze moeten doen om beter te begrijpen wat er staat. En dat voelt niet fijn. Daarom wordt begrijpend lezen vervelend en is het een hele opgave om een begrijpend leestoets te maken. Hoe fijn zou het zijn als je kind weet hoe hij of zij een tekst kan aanpakken om echt te snappen wat er staat? 

Gelukkig weten we inmiddels goed wat echt werkt!

Al jaren helpen wij kinderen en jongeren met begrijpend lezen en met veel succes. Met die kennis én op basis van vele wetenschappelijke onderzoeken heeft Elvira, samen met Mariëlle Gerrits van Lerend Brein in Nijmegen, de LeesInzicht aanpak ontwikkeld om kinderen meer leesbegrip te geven.

De kinderen leren eerst alleen de basisvaardigheden, die al direct heel veel verschil maken. Met die basis merken ze al heel snel dat ze veel meer van een tekst begrijpen dan ze eerst dachten. Een echte "boost" dus!

Leuk

We gaan op een leuke manier aan de slag met teksten over een onderwerp dat aanspreekt. We gaan écht geen teksten-lezen-en-vragen-maken, want dat is oersaai en helpt de kinderen ook niet. We pakken de teksten wél steeds op dezelfde manier aan. Zodat de kinderen gaan onthouden wat ze moeten doen. 

De kinderen van de Boostclub doen ook een breintraining (S.M.A.R.T.), om meer verbindingen aan te leggen en zo beter logisch na te kunnen denken. Daarvoor moeten ze ook thuis 2x per week 15-20 minuutjes aan de slag op een computer. Zo werken we op alle manieren aan een supergoede basis.

Wacht niet langer!

Je kind kan op elk moment beginnen, zolang er plek is in het groepje. Is er nog geen groepje, dan krijgt je kind gewoon alle aandacht, tot er meer aanmeldingen zijn. Je hoeft dus niet te wachten tot een "cursus" start: instappen kan elke maandagmiddag. De eerste keer worden de belangrijkste dingen extra uitgelegd en daarna is het vooral lekker aan de slag.

De LeesInzicht Boostclub

We werken in een groepje

Zo ziet je kind dat hij/zij niet de enige is die begrijpend lezen lastig vindt. Ze werken samen om allemaal vooruit te gaan.

We werken hard maar maken ook plezier

Begrijpend lezen is leuk, als je interessante dingen leest. En als je lol hebt met elkaar! En dan leer je er het meest van.

Er hoort een breintraining bij

De breintraining "S.M.A.R.T." is een deel van het succes. Het zorgt voor beter logisch kunnen nadenken. Dus voor meer begrip bij het lezen.

Met z'n tweetjes

Kent je kind een vriendje of vriendinnetje die deze hulp ook goed kan gebruiken? Als ze tegelijk starten, geldt een speciaal vriendjes-tarief voor beide kinderen.

Oké, maar waarom moet een kind eigenlijk goed kunnen begrijpend lezen?

1

Meer zelfvertrouwen

Als je beter begrijpt wat je leest (waar dan ook), dan voel je je slimmer! Je hoeft minder vaak om hulp te vragen en dat voelt goed.

zelfvertrouwen

2

Je hebt meer schoolsucces

Als je beter kunt begrijpend lezen, gaat bijna alles eigenlijk makkelijker op school. Want bij elk vak moet je wel lezen. En dan vooral begrijpen wat je leest. Begrijpend lezen speelt ook een grote rol bij het schooladvies.

succes

3

Je kunt je beter redden in je leven

Als je kind gaat studeren of werken blijft lezen een van de belangrijkste en meest gebruikte vaardigheden om zich te kunnen redden in de maatschappij. Superbelangrijk dus!

later


Hoe kan mijn kind meedoen?

Je kunt je kind aanmelden via onderstaande knop. We laten je zo snel mogelijk weten wanneer je kind kan beginnen met de club, De eerste twee maanden kosten 97,- per maand*. Daarna kan je kind lid blijven van de club (en vooral blijven oefenen) voor 49,- per maand. Het is dan maandelijks opzegbaar. 
Meld je twee kinderen tegelijk aan? Binnen één gezin of bijvoorbeeld twee klasgenootjes? Dan krijgen beide kinderen 10% korting! 

Wil je liever eerst meer informatie? Stuur dan even een berichtje via het menu bovenaan. 

*Hierin zitten de licentiekosten voor de breintraining verwerkt

Welkom bij de club!

We hopen je kind snel te ontmoeten bij onze LeesInzicht Boostclub en samen lekker aan de slag te gaan. Je zult zien dat het werkt!

begrijpend lezen boostclub
>