Remedial Teaching Online

Voor iedereen die wél onze hulp wil maar voor wie de afstand te ver is, is er de mogelijkheid voor online Remedial Teaching*. We hebben in de coronaperiode veel online les gegeven, en we hebben gemerkt dat dit in vrijwel alle gevallen ook prima werkt! 


Voor middelbare scholieren in onze regio is het vaak zelfs extra handig: 

  • niet heen-en-weer hoeven fietsen
  • geen last van regen of de schemering
  • makkelijk schoolwerk delen op het scherm

Maar ook voor leerlingen (voortgezet onderwijs en hoger) die echt verder weg wonen biedt het de mogelijkheid om te profiteren van onze hulp. Superfijn!

We hebben in het afgelopen tijd op deze manier kinderen en jongeren met veel plezier en succes kunnen helpen uit o.a. Houten, Lelystad, Dedemsvaart, Leeuwarden en Haren. 

Hoe werkt het?

We maken een afspraak voor een online adviesgesprek ("live" mag ook) en daarin vertel je samen met je kind waarom jullie hulp willen. Wij leggen uit wat we voor je kind kunnen betekenen en bespreken welk RT traject* verstandig is (12, 20 of 40 lessen, al dan niet met een breintraining daarbij). 

Daarna maken we een afspraak voor een vaste lesdag en -tijd (die we uiteraard aanpassen bij een eventuele roosterwijziging) en kunnen we van start. We werken normaal gesproken met Zoom. Daarvoor hoef je niets te installeren (of alleen iets kleins voor de eerste keer) en je krijgt een link die je kind steeds opnieuw kan gebruiken. 

Stuur even een berichtje en we reageren snel om een afspraak met je te maken. Ook in schoolvakanties.


Dit gaan we doen

We kunnen heel gericht aan de slag met (een deel van) het vak dat je kind lastig vindt. breuken bijvoorbeeld, grammatica (de "d's en de t's of van Engels), beter leren begrijpend lezen (op de basisschool en ook op het voortgezet onderwijs) of het leren maken van een slimme samenvatting. 
We bepalen samen met je kind de doelen waaraan gewerkt zal worden en we bespreken en bekijken samen vaak de vooruitgang. 


Zoals je op deze site kunt lezen, geven we naast "gewone RT" ook twee bijzondere vormen van Remedial Teaching: Psychomotorische en Psychodiagnostische RT. Psychomotorische RT is online niet mogelijk, omdat Agnes fysieke bewegingen en oefeningen met je kind zal moeten doen. Voor Psychodiagnostische RT zal je kind in elk geval een dagdeel naar Raalte moeten komen voor de tests die erbij horen.


Breintraining is online heel goed mogelijk (en vaak verstandig), om het werkgeheugen van je kind te verbeteren, vlotter te leren redenen of om de auditieve informatieverwerking beter te laten verlopen.

Klik hier voor meer informatie over onze breintrainingen. 


Nodig voor Online Remedial Teaching

Wat thuis nodig is, is een rustige plek voor je kind, een laptop/computer/tablet met een camera, microfoon en internet en eventueel een koptelefoon. Zit je kind op de middelbare school, dan is het heel fijn als de boeken van het vak klaarliggen (of digitaal klaarstaan). Dat scheelt een boel tijd.

Je kind krijgt van ons een mapje toegestuurd, waarin aantekeningen kunnen worden gemaakt en waarin bladen zitten die we in de begeleiding kunnen gebruiken. Die heeft je kind er dan ook steeds bij nodig, met een pen natuurlijk.

We hebben er zin in om met je kind aan de slag te gaan!


>