Huiswerkbegeleiding

Huiswerkbegeleiding is voor kinderen en jongeren die moeite hebben met

  • leren (van woordjes, vakken met veel tekst, samenvatten)
  • plannen
  • motivatie
  • concentreren / focus houden 
  • werktempo
  • het houden van overzicht
  • het maken van praktische opdrachten
  • aan het werk gaan of blijven

Dit zorgt voor lage cijfers, frustratie en stress. Vaak geeft het ook spanning thuis, en botst het als je je kind wilt helpen of aanspoort. 

Herken je dit? Kom dan met hem of haar bij ons langs voor een gratis adviesgesprek, waarin wij je vertellen hoe we kunnen helpen!

Huiswerkbegeleiding / studiecoaching

Als je kind worstelt met het organiseren en uitvoeren van zijn of haar huiswerk en leerwerk, dan is huiswerkbegeleiding verstandig. Bij huiswerkbegeleiding staat het totale functioneren van je kind op school centraal.
We gaan samen met je kind op zoek naar de oorzaken waardoor het nog niet goed lukt en bepalen vervolgens een passende aanpak. Het is nooit de bedoeling om je kind meer werk te bezorgen, maar we leren hem of haar vooral om het zo slim mogelijk aan te pakken. We gaan niet met extra oefeningen bezig, maar werken met het huis- en leerwerk dat je kind nu heeft. Daarbij houden we rekening met zijn of haar sterke kanten en valkuilen. We versterken de studievaardigheden van je kind en we zorgen dat hij of zij leert om overzicht in het leerwerk te krijgen. 

Plannen is vaak een onderdeel van de huiswerkbegeleiding, omdat veel kinderen dit lastig vinden. Soms wordt er wel een planning gemaakt (door de leerling zelf, door een ouder of door de mentor), maar lukt het niet om zich eraan te houden. Wij gaan op zoek naar de reden daarvan en zorgen dat je kind leert plannen op een manier die beter bij hem of haar past.

Hoewel we huiswerkbegeleiding als vorm van begeleiding apart benoemen op onze website, valt huiswerkbegeleiding bij Obalo onder Remedial Teaching. Afhankelijk van de achterliggende problemen kan ook worden gekozen voor Psychomotorische Remedial Teaching of Psychodiagnostische Remedial Teaching. En als dat verstandig lijkt, kunnen we een breintraining inzetten.

Bijles

Als het eigenlijk best goed gaat met je kind op school, maar heeft hij of zij alleen wat extra hulp of uitleg nodig bij één bepaald vak, dan kun je het beste kiezen voor bijles. Dit is niet iets wat we bij Obalo geven (al noemen veel mensen onze hulp wel zo 🙂 Lees HIER over het verschil tussen bijles en Remedial Teaching.
Vaak wordt bijles gegeven door studenten of scholieren, door iemand die "gewoon" veel weet van een bepaald vak of door een leerkracht. 

Remedial Teaching

Remedial Teaching of RT (je zegt dan "ertee") is specialistische hulp als je kind met een of meer vakken moeite heeft en ondanks gewone extra hulp op school of bijles moeite blijft houden. Je kiest voor RT als het nodig is dat er breder of dieper wordt gekeken naar de oorzaken van de problemen en als er op een andere manier moet worden gewerkt. 
Hier kun je meer lezen over de vormen van Remedial Teaching bij Obalo.


>