Help je leerlingen snel aan meer leesinzicht!

Verbeter de kern van leesbegrip van je leerlingen en leer ze vaardigheden waar ze voor altijd van zullen profiteren. Je krijgt inspiratie voor lessen en oefeningen, op een bedje van theorie. 
Visualiseren - Verbinden - Controleren

Drie losse e-books kosten 35,97 (11,99 per stuk) maar als set van 3 e-books slechts 31,-

Visualiseren - Verbinden - Controleren

Dit is de kern van begrijpend lezen, en niets anders. Je kunt als remedial teacher of logopedist met je leerling werken aan allerlei strategieën of hem veel laten oefenen, maar je bouwt dan op drijfzand:
als deze basis er niet is, heeft dat geen enkele zin. .
Wat je wel moet doen? Op een gefundeerde, leuke manier werken aan de kernvaardigheden!
De LeesInzicht aanpak zorgt ervoor dat je deze vaardigheden aanleert en versterkt. En in de LeesInzicht Inspiratieboeken vind je hoe dat werkt. Je leest hoe het precies zit met het visualiseren en waarom veel kinderen dat veel moeilijker vinden dan je misschien wel denkt. En je leert waarom ze echt moeten leren hoe je informatie verbindt en waarom juist déze leerlingen dat niet uit zichzelf doen. En ook vertel ik je alles over het controleren van het begrip én het gevoel van controle door je leerling.
Zo werk je aan het allerbelangrijkste in het onderwijs: het zelfvertrouwen en de motivatie van je leerling.

Visualiseren

Het maken van een mentaal beeld tijdens het lezen is essentieel voor begrip. Het lijkt zo gemakkelijk, maar veel kinderen kunnen dit echt niet zomaar of niet op een handige manier.
In dit inspiratieboek lees je hoe dat komt en krijg je bakken met inspiratie en voorbeelden voor oefeningen, om ze beter te laten visualiseren.

bekijk hier de sneak preview

Verbinden

Inzicht is verbinden: het is nodig om verbanden te herkennen en te leggen tussen wat je leest en wat je al weet, maar ook tussen de tekstdelen onderling. Onze leerlingen hebben hier heel veel moeite mee, waardoor het lijkt alsof ze weinig inzicht hebben. Maar met de theorie en de oefeningen in dit boek leer jij hoe je dit kunt verbeteren.

bekijk hier de sneak preview

Controleren

Weet je dat onze leerlingen vaak gewoon doorlezen als ze iets niet begrijpen? Soms de hele tekst lang. Met dit boek leer je hen hoe ze kunnen controleren of ze het nog begrijpen en wat ze dan kunnen doen. Zo zijn ze meer in controle over hun lees- en leerproces en geef je ze het vertrouwen dat ze het wél kunnen leren.

bekijk hier de sneak preview

boordevol met

dingen die je geweldig gaat vinden:

Geen methode maar inspiratie

Als je begrijpt wat de kernvaardigheden zijn en waarom, dan wil je daar natuurlijk op een gedegen en fijne manier mee aan de slag. In deze boeken vind je hier de inspiratie voor: korte theorieblokjes, voorbeelden van oefeningen en kopieerbladen. Zo kun je meteen aan de slag, zonder dat het een keurslijf wordt. Dan kan ook niet, want elke leerling is anders. Met de LeesInzicht aanpak wordt het makkelijk voor jou en prettig voor je leerling om het leesinzicht flink te verbeteren.

  • Praktische oefeningen 
  • Kopieerbladen
  • Blokjes met theorie
  • bestel
  • Check je E-mail
  • Download

Zo bestel je de e-books:

Je klikt op bestellen, gaat naar het winkelmandje en je rekent af. Het is handig als je meteen een account aanmaakt, want dan kun je je aankoop ook later nog in je account vinden. 

Direct ontvang je een e-mail met de links naar de boeken. 

Download de boeken en je kunt er morgen mee aan de slag!

Lees maar eens

wat gezegd wordt over de LeesInzicht aanpak:

Ik heb geleerd dat ik plaatjes moet maken. En dat ik echt na moet denken bij het lezen.

En dat werkt, want ik ben al vooruit gegaan op de Cito!

Gijs

Leerling

Wat een fijn te lezen boek. Ik heb het al uitgeprobeerd en visualiseren was enorm leuk. De kinderen, ook die het niet konden, waren enthousiast. Op naar de volgende oefening! Zoveel leuker dan dat "saaie" begrijpend lezen. Geen onderuitgezakte kinderen, maar kinderen die lekker actief meedoen.

Mayke van de Wal

Remedial Teacher

Ik oefende eigenlijk altijd met strategieën, maar ik wist niet waarom dat de kinderen niet echt hielp. Niet erg lang in elk geval. Nu ik met de LeesInzicht aanpak werk, zie ik dat het ligt aan de basis: met een betere basis begrijpen ze het veel beter. Ze gaan op school vooruit (niet alleen bij de cito, maar ook bij het lezen en leren zelf) en ze vinden het nog leuk ook.

J. S.

Logopedist

Over de schrijver

Ik ben Elvira Pont, de schrijver van de boeken. Na een aantal jaren research en nog veel meer werkjaren als remedial teacher en specialist op het gebied van informatieverwerking in het brein, ontwikkelde ik de LeesInzicht aanpak. Om RT-ers, logopedisten en andere onderwijs- en taalspecialisten te leren wat echt werkt, zodat we samen talloze kinderen en jongeren kunnen helpen aan meer leesinzicht en zelfvertrouwen.

Ik hoop dat ik ook jou inspireer met mijn boeken en cursussen om op een fijne manier vooral te gaan werken aan de kern van leesbegrip!

Elvira

koop je set Inspiratieboeken meteen

Vaak gevraagd

is leesinzicht een methode voor begrijpend lezen?

Nee. Het is een aanpak waarmee je werkt aan de vaardigheden die nodig zijn voor leesbegrip, maar het is geen methode. Dat betekent: vanuit een theoretische basis langdurig, eenduidig en herhaald werken aan vaardigheden die jouw leerling nodig heeft. Maar wel met gevarieerde werkvormen en gericht op motiverend en inzichtelijk lezen. 

In de boeken staat de nodige theorie en vind je allerlei opdrachten die je kunt doen met je leerlingen en die jou inspireren om zelf ook leuke en zinvolle oefeningen te verzinnen.

Voor wie is leesinzicht bedoeld?

LeesInzicht is bedoeld om kinderen en jongeren te helpen die moeite hebben met leesbegrip, en bij wie de strategieën die bij begrijpend lezen worden aangeleerd niet lijken te werken. Kinderen en jongeren die weinig inzicht lijken te hebben, en die antwoorden geven die je eigenlijk van hen niet verwacht. Kinderen en jongeren die niet weten wat ze moeten doen om een tekst te doorgronden en die daarom gewoon doorlezen tot het eind, zonder het te begrijpen. En voor kinderen en jongeren die te veel bij de tekst halen en verdwalen in alle gedachtes die ze krijgen en associaties die ze maken. Oftewel: voor alle kinderen en jongeren die echt moeite hebben met leesbegrip en voor de mensen die ze daarbij willen helpen.

wie kan met leesinzicht werken?

Iedereen die een achtergrond heeft in het begeleiden van kinderen en jongeren op het gebied van taal. Het liefst specialisten, zoals remedial teachers, logopedisten en orthopedagogen, maar ook een leerkracht kan er in de klas haar voordeel mee doen. Voor iedereen geldt: de theorie is de basis, dus als je die kent, kun je de aanpak en de oefeningen op een goede manier inzetten. En er ook zelf nieuwe oefeningen bij bedenken!

hoe kun je mij helpen om er alles uit te halen?

Daar hebben we cursussen voor: een een- twee- of driedaagse cursus om alles te leren en te oefenen wat nodig is. KLIK HIER voor meer informatie.

Als je een (e-)boek koopt of aan een cursus meedoet, stuur ik je ook informatie per e-mail: blogs en ook tips die je kunnen inspireren en helpen. En mail je mij een vraag? Dan ga ik mijn best doen om die zo snel mogelijk te beantwoorden.

En: binnenkort kun je ook Professional Member worden. Als Member krijg je toegang tot veel achtergrondinformatie, downloads en lesvoorbeelden. Wil je dat ik je daarover op de hoogte houd? Stuur mij dan gewoon even een berichtje en dan zorg ik dat je er niets over mist.

>