Als je tijdens het lezen niet controleert of je de tekst wel begrijpt, kun je net zo goed niet lezen. En als je het gevoel hebt dat je geen controle hebt over je begrip. dan hoef je daar ook je best niet voor te doen... Gelukkig kun jij je leerlingen helpen om te gaan controleren en meer gevoel van controle te krijgen.
Dit inspiratieboek helpt je daarbij!

verbinden

Bestel jouw exemplaar van het LeesInzicht Inspiratieboek Controleren

Veel kinderen verklanken een tekst, zonder dat de inhoud echt "binnenkomt" en zonder zich af te vragen of ze eigenlijk wel goed begrijpen wat er staat. Terwijl het daar nou juist om gaat! Ook hebben ze vaak het gevoel dat zij geen controle hebben over het begrip: ze begrijpen het óf wel, óf niet.

Dit LeesInzicht Inspiratieboek Controleren is het derde boek in een serie van drie boeken over de kern van leesbegrip. We willen dat kinderen met meer begrip gaan lezen, lezen leuker gaan vinden én hogere scores halen, maar dat begint allemaal bij de basis. Verbinden maakt lezen actiever en interessanter. Het zorgt voor veel meer begrip, maar het is lang niet alle kinderen gegeven om dit 'zomaar' te doen. Dit boek geeft jou als onderwijsprofessional veel inspiratie, tips en lesideeën om deze kinderen op een leuke manier te leren controleren wat ze lezen en ze het gevoel van controle te krijgen. En daarmee help je ze aan - veel - meer leesbegrip.

Wil je ook zo snel mogelijk praktisch aan de slag met Controleren? Om je leerlingen direct aan een beter leesbegrip te helpen? Bestel hem hieronder !

Weet je dat onze leerlingen vaak gewoon doorlezen als ze iets niet begrijpen? Soms de hele tekst lang. Met dit boek leer je hen hoe ze kunnen controleren of ze het nog begrijpen en wat ze dan kunnen doen. Zo zijn ze meer in controle over hun lees- en leerproces en geef je ze het vertrouwen dat ze het wél kunnen leren.

Dit LeesInzicht Inspiratieboek Controleren is het derde en laatste boek in een serie van drie boeken over de kern van leesbegrip. We willen dat kinderen met meer begrip gaan lezen, lezen leuker gaan vinden én hogere scores halen, maar dat begint allemaal bij de basis. Verbinden maakt lezen actiever en interessanter. Het zorgt voor veel meer begrip, maar het is lang niet alle kinderen gegeven om dit 'zomaar' te doen. Dit boek geeft jou als onderwijsprofessional veel inspiratie, tips en lesideeën om deze kinderen op een leuke manier te leren verbinden. En daardoor aan - veel - meer leesbegrip.

Wil je ook zo snel mogelijk praktisch aan de slag met Controleren? Om je leerlingen direct aan een beter leesbegrip te helpen? Bestel hem hieronder! 

Wil je eerst een inkijkje?
Klik hier voor je sneak preview van het
LeesInzicht Inspiratieboek Controleren!


Ik wil een gedrukt exemplaar om lekker in te bladeren

23,99 incl. 6% btw

Ik wil een e-bo0k, handig voor het printen van de kopieerbladen

11,99 incl. 6% btw

Ik wil ze allebei:
"the best of both worlds" :)

28,48 incl. 6% btw

Goede lezers controleren steeds of ze (nog) wel begrijpen wat ze lezen. Begrijpen ze iets niet, of lijkt er iets niet te kloppen? Dan hebben ze een herstelstrategie om erachter te komen wat er echt staat. Goede lezers hebben ook het gevoel van controle over het begrip: ze weten wat ze kunnen doen om ervoor te zorgen dat ze de tekst echt begrijpen. Daardoor hebben ze geen stress ten aanzien van het lezen en vinden lezen over het algemeen leuker.

Maar hoe pak je het aan als je leerling dit niet uit zichzelf doet? Cito's oefenen is geen goed idee; daar krijgen kinderen niet meer leesinzicht van. En dat is juist waar het om draait. Wij - vooral onderwijs- en taalprofessionals die werken met leerlingen die dit heel lastig vinden - moeten éérst zorgen dat kinderen (en jongeren) echt weten hoe lezen met begrip werkt. Dat ze meer inzicht krijgen in wat lezen met begrip is en hoe zij daar invloed op hebben. Want veel van deze kinderen hebben de moed al opgegeven. En als ze die vaardigheden verbeteren, dan gaan de scores ook omhoog. 

Dit LeesInzicht Inspiratieboek Controleren is het derde en laatste boek in een serie van drie Inspiratieboeken over de kern van begrijpend lezen. De andere boeken gaan over Visualiseren en Verbinden

Liever de hele set (voordelig) bestellen? Klik hier!

Goede lezers zijn steeds bezig om te controleren of ze (nog) wel begrijpen wat ze lezen. Én ook hebben ze steeds het gevoel van controle: ze verdwalen niet in de tekst, maar zijn zelf de baas over de tekst.

Maar hoe pak je het aan als je leerling dit niet doet? Cito's oefenen is geen goed idee; daar krijgen kinderen niet meer leesinzicht van. En dat is juist waar het om draait. Wij - vooral onderwijs- en taalprofessionals die werken met leerlingen die dit heel lastig vinden - moeten éérst zorgen dat kinderen (en jongeren) echt weten hoe lezen met begrip werkt. Dat ze meer inzicht krijgen in wat lezen met begrip is en hoe zij daar invloed op hebben. Want veel van deze kinderen hebben de moed al opgegeven. En als ze die vaardigheden verbeteren, dan gaan de scores ook omhoog. 

Dit LeesInzicht Inspiratieboek Controleren is de derde in een serie van drie Inspiratieboeken over de kern van begrijpend lezen. De andere boeken gaan over Visualiseren en Verbinden. 

Liever de hele set (voordelig) bestellen? Klik hier!

>