Je hebt al kennis van de LeesInzicht aanpak en de visie erachter. En nu wil je je vaardigheden vergroten, om je leerlingen te geven wat ze verdienen: de beste aanpak voor leesbegrip.

De theorie en de visie achter LeesInzicht is goed te begrijpen en het toepassen van de aanpak lijkt niet erg ingewikkeld. Maar de ervaring leert dat het echt in de vingers krijgen van deze aanpak toch wel wat extra oefening vraagt. Je moet de aanpak echt beheersen om in vertrouwen het "teksten-met-vragen oefenen" of een methodische aanpak los te laten.

In deze cursus van een dag gaan we verder op de theorie in, maar gaan we vooral bezig met het vertalen van de theorie naar de praktijk. Met alleen een visie en een raamwerk oefenen in wat je nou kunt doen met je leerling. Aan het eind van de dag weet je precies hoe de visie van LeesInzicht bij jou past, waar de speelruimte zit om bij je leerling aan te sluiten en hoe je je leerling bijstuurt. Hoe je je leerling de vaardigheden aanleert en ook met vertrouwen de toetsen leert maken.

Jij wilt:

 • vanuit een gefundeerde visie met een wetenschappelijke basis op leesbegrip werken,
 • je die visie eigen maken en een geoefende professional worden op het gebied van LeesInzicht
 • met vertrouwen met je leerlingen aan de slag met de LeesInzicht aanpak

Dan is deze cursus iets voor jou!

Kies uit deze cursusdata 
(live en online mogelijk)

1-10-2022

9-12-2022

4-2-2023

8-4-2023

10-6-2023


Jouw investering: 295,- bij één cursusdag. Voor twee dagen (bijv.. basis en practitioner) betaal je 495,- voor drie dagen (basis, practitioner en smart) 650,- 

Intervisiedag op 3 juni 2023

Cursus op HBO niveau;
Vooropleiding remedial teaching, logopedie, orthopedagogiek, leerpsychologie etc. vereist
Extra studiebelasting 4-6 uur

Let op: deze cursusdag is alleen mogelijk na of in combinatie met de LeesInzicht Basiscursus!
Het meest optimaal is de combi van alle drie de lesdagen. Dan bestaat je cursus uit:
1.
LeesInzicht Basis
2. LeesInzicht Practitioner

3.
S.M.A.R.T. coach

Wat Kun Je Verwachten?

Natuurlijk wil je weten wat je tijdens de cursus kunt verwachten. Wat ga je leren? En wat krijg je allemaal van mij?

01.

Lesdag: LeesInzicht Practitioner

 • Korte herhaling van het LeesInzicht model en de visie op leesbegrip
 • We bespreken de ervaringen met de praktische opdracht, die voorafging aan deze cursusdag
 • Je oefent en leert werken met de globale opzet (het kader) van LeesInzicht: wat is je basishouding, 
 • Je leert waar en hoe je de aanpak aanpast op je leerling - wat doe je wanneer wel of juist niet.

02.

Je krijgt:

 • Je krijgt een LeesInzicht pakket* t.w.v. 75 euro met alle materialen die je nodig hebt en meer. Leuk om met zo'n cadeau te beginnen :)
 • Kom je naar Raalte? Dan krijg je voldoende koffie of thee met iets lekkers, een heerlijke lunch en een drankje.
 • Uiteraard kun je mij altijd vragen stellen over casussen of over je LeesInzicht lessen. 

03.

Gratis extra's!

 • Je kunt na deze cursus gratis (en blijvend) deelnemen aan de LeesInzicht Professionals Intervisiegroep op LinkedIn om met mede Practitioners te kunnen sparren!
 • Het LeesInzicht inspiratieboek Visualiseren heb je al gekregen in de basiscursus. Bij deze cursus krijg je ook het inspiratieboek Verbinden in gedrukte én in e-bookvorm.
 • Je krijgt een setje van 10 LeesInzicht leerlingboekjes gratis! En standaard korting op de aanschaf ervan als je er daarna meer wilt kopen.

*Kom je naar Raalte, dan krijg je dit allemaal op de dag zelf. Ga je de cursus online volgen, dan stuur ik het vooraf naar je toe.

Insert Image

Doe je mee?

Wil je bij leesbegrip met een duidelijke visie werken aan het leesbegrip van je leerlingen? En wil je de LeesInzicht aanpak echt in de vingers krijgen? Meld je dan snel aan voor deze cursus!

Heb je de LeesInzicht basiscursus al gedaan, dan kun je je voor alleen deze cursus (en eventueel S.M.A.R.T. erbij) aanmelden.

Heb je de basiscursus nog niet gedaan? Meld je dan snel aan voor beide of nog beter: alle drie de cursusdagen!


Kijk voor de mogelijkheden op aanmeld-pagina

De Cursusdag

01
Dagdeel 1

We starten met een korte herhaling - met wat aanvullingen - van de visie en de belangrijkste theorie achter LeesInzicht. Gedeeltelijk doen we dit op de LeesInzicht manier! Ook gaan we samen kijken naar jullie praktijkopdracht en bespreken we jullie ervaringen. 

02
Dagdeel 2

Vanuit een voorbeeld gaan we aan de slag met het vormgeven van een traject met een - eigen - casus. En uiteraard gaan we in de middag oefenen met onderdelen uit het bedachte traject: afwisselend ben je begeleider en leerling om beide kanten te ervaren. 

03
Na afloop
 • Je gaat naar huis met een vervolgopdracht voor een groepje of een individuele leerling. Na het opsturen van de opdracht krijg je gerichte feedback, om je te helpen om steeds beter met leerlingen te kunnen werken als LeesInzicht Practitioner. Als je hebt laten zien dat je minimaal 8 uren op een goede manier met de LeesInzicht manier hebt gewerkt, dan krijg je je Practitioner certificaat.
 • Maak als "LeesInzicht Professional Member", goed gebruik van de materialen en theorie die je tot je beschikking hebt  je toegang hebt op het Membershipdeel van de website. 
 • Ben je natuurlijk actief lid van de LinkedIn LeesInzicht Practitionersgroep, waar practitioners elkaar kunnen helpen en waar je met elkaar kunt sparren.
04
Intervisiedag

Voor alle cursisten van LeesInzicht en van S.M.A.R.T. - dus ook voor jou -  is er een gezamenlijke intervisiedag. Helemaal gratis! Op die dag kun je ervaringen uitwisselen met andere cursisten, herhalen we mogelijk wat theorie en uiteraard zijn Mariëlle Gerrits (van LerendBrein) en ik (Elvira) er voor al je vragen.

Meld je snel aan voor 

de cursus LeesInzicht Practitioner!

Tot dan! 

Elvira Pont

 • Drostenkamp 1a, 8101BX Raalte
 • info@obalo.nl
 • 0572-850400

Stuur mij een berichtje

Naam*
E-mail*
Bericht
0 of 350
>