De basiscursus LeesInzicht leert je de LeesInzicht aanpak en de visie erachter. Je komt erachter wat de theoretische basis en uiteraard hoe je de LeesInzicht aanpak inzet om het leesbegrip van je leerlingen voor altijd te verbeteren.

In deze cursus van een dag dompel je jezelf onder in leesbegrip; door uitleg van de theorie en de visie, maar ook zeker door zelf aan de slag te gaan met de LeesInzicht aanpak. Zo ga je zelf ervaren hoe deze aanpak werkt om zowel het leesinzicht als de leesmotivatie te verbeteren.

Aan het eind van deze dag weet je wat werkt, waarom het werkt en hoe je dit praktisch vormgeeft met je leerlingen.

Jij wilt:

 • vanuit een gefundeerde visie met een wetenschappelijke basis op leesbegrip werken,
 • een aanpak die zich níet richt op een rits losse, technische strategieën,
 • een fijne aanpak waar nieuwsgierigheid, plezier en leren centraal staat

Dan is deze cursus iets voor jou!

Cursusdata 
(online; soms ook live mogelijk)

16-9-2022

11-11-2022

14-1-2023

4-3-2023

20-5-2023


Jouw investering: 295,- bij een cursusdag. Voor twee dagen betaal je 495,- voor drie dagen 650,- 

Intervisiedag op 3 juni 2023

Cursus op HBO niveau;
Vooropleiding remedial teaching, logopedie, orthopedagogiek, leerpsychologie etc. vereist
Extra studiebelasting 4-6 uur

Wil je optimaal met je leerlingen aan de slag? Kies dan bij je aanmelding voor alle drie de lesdagen! Dan bestaat je cursus uit:
1. LeesInzicht Basis
2. 
LeesInzicht Practitioner
3.
S.M.A.R.T. coach

Wat Kun Je Verwachten?

Natuurlijk wil je weten wat je tijdens de cursus kunt verwachten. Wat ga je leren? En wat krijg je allemaal van mij?

01.

Lesdag: de basis van leesinzicht

 • Wat is leesbegrip nou echt, wat zijn de nodige onderliggende vaardigheden en hoe zit dat nou met toetsen?
 • Wat is het LeesInzicht model, wat leer je de kinderen nou eigenlijk en waarom?
 • Hoe ga je praktisch met de aanpak aan de slag met je leerlingen? Je krijgt een globale opzet, een kader, om je te helpen echt te gaan starten.
 • Je krijgt leesadvies en een praktijkopdracht met een van je leerlingen.

02.

Je krijgt:

 • Je krijgt een LeesInzicht pakket* t.w.v. 75 euro met alle materialen die je nodig hebt, een certificaat van deelname en meer. Het wordt een feestje om uit te pakken! 
 • Kom je naar Raalte? Dan krijg je voldoende koffie of thee met iets lekkers, een heerlijke lunch en een drankje.
 • Uiteraard krijg je ook feedback op je praktijkopdracht en kun je mij altijd vragen stellen over casussen of over je lessen. 

03.

Gratis extra's!

 • In je pakket zit ook het LeesInzicht Inspiratieboek Visualiseren en je krijgt dit inspiratieboek er nog bij als e-book!
 • Eenmaal per jaar is er een extra intervisiedag voor alle LeesInzicht- en S.M.A.R.T. cursisten. Zo kun je je ervaringen delen én vragen stellen aan mij en ook aan Mariëlle van LerendBrein.
 • Je bent een jaar lang LeesInzicht Professional Member: toegang tot de groeiende hoeveelheid kennis en informatie in de LeesInzicht Kennisbank, maandelijks een nieuwe uitgewerkte voorbeeldles.

*Kom je naar Raalte, dan krijg je dit allemaal op de dag zelf. Wil je de cursus online volgen, dan stuur ik het vooraf naar je toe.

Insert Image

Doe je mee?

Ben je al die teksten-met-vragen en al die suffe leesstrategieën ook zo zat? Omdat ze het leesplezier verpesten, de scores niet of nauwelijks door vooruit gaan, en de kinderen er op de lange termijn niets aan (b)lijken te hebben? Leer dan de LeesInzicht aanpak!

De Cursusdag

01
Dagdeel 1

Je leert over de visie en de belangrijkste theorie achter LeesInzicht. De opdrachten zorgen ervoor dat je gaat ervaren waarom je juist met déze drie kernvaardigheden - visualiseren, verbinden en controleren -  aan de slag moet om het leesbegrip te verbeteren. Uiteraard komt ook aan de orde hoe het dan met de toetsen zit.

02
Dagdeel 2

Je gaat zelf als leerling aan de slag met de LeesInzicht aanpak, om te merken hoe het is om op die manier te gaan lezen. Je gaat ook al een beetje ervaren wat het van jou vraagt als je met een aanpak werkt zonder strakke methode of dichtgetimmerd stappenplan en alleen een kader. En je maakt een eerste opzet voor een plan voor een van je leerlingen.

03
Na afloop
 • Je gaat naar huis met een praktische opdracht*, om echt met de LeesInzicht aanpak te starten. Dat mag met een groepje zijn of met een individuele leerling. Na het opsturen van de opdracht krijg je gerichte feedback, om je te helpen om zo snel mogelijk op de beste manier met je leerlingen te gaan werken met LeesInzicht.
 • Je bent een jaar lang "LeesInzicht Professional Member", waarmee je toegang hebt tot het Membershipdeel van de website, met allerlei lesideeën, literatuur en allerlei handige zaken. 

*Doe je na deze basiscursus ook nog de practitioner-dag? Dan gaan we samen nog verder in op jouw ervaringen en deze opdracht.

04
Intervisiedag

Eenmaal per jaar is er voor alle cursisten van LeesInzicht en van S.M.A.R.T. een gezamenlijke intervisiedag. Helemaal gratis! Op die dag kun je ervaringen uitwisselen met andere cursisten, herhalen we mogelijk wat theorie en uiteraard zijn Mariëlle Gerrits (van LerendBrein) en ik (Elvira) er voor al je vragen.

Meld je snel aan voor 

de cursus LeesInzicht Basis!

Tot dan! 

Elvira Pont

 • Drostenkamp 1a, 8101BX Raalte
 • info@obalo.nl
 • 0572-850400

Stuur mij een berichtje

Naam*
E-mail*
Bericht
0 of 350
>