Wat is Obalo XL

Wat is Obalo XL?

OBALO is een afkorting voor:

Onderzoek

Begeleiding (en)

Advies (bij)

Leren (en)

Ontwikkelen

XL, op z’n Engels wordt uitgesproken, staat zowel voor de oudere leerling, als voor de ambitie om zich te onderscheiden en de groei van Obalo als praktijk. Door een uitgebreid pakket mogelijkheden voor begeleiding aan te bieden én door de expertise van het team, wil Obalo XL een brede doelgroep bedienen.

Wat biedt Obalo XL?

Volgens Obalo XL zijn er 7 factoren voor schoolsucces: motivatie-inzicht-focus-zelfvertrouwen-plannen-inzicht en leren leren.

Bij Obalo XL kun je terecht voor advies en hulp bij het leren, het plannen, je beter leren concentreren en je basisvaardigheden beter onder de knie krijgen. Je kunt er komen huiswerk maken of leren op een fijne en rustige plek, maar je kunt er ook intensief begeleid worden. Er zijn cursussen en je kunt individuele begeleiding krijgen.

Obalo is dé weg naar beter, sneller en gemakkelijker leren en huiswerk maken en levert je uiteindelijk meer tijd en plezier in je schoolwerk op.

Wat wil Obalo?

Obalo XL wil aanzetten tot daadkracht. Obalo XL heeft als ondertitel: zet je brein in beweging. Je kan dit op twee manieren lezen. Het is aan de ene kant een oproep aan de jongere om zijn of haar brein in beweging te zetten. En aan de andere kant geeft het de missie van Obalo XL aan: wij helpen hen om deze beweging op gang te brengen. Het is trouwens ook nog eens wetenschappelijk bewezen dat letterlijk ‘bewegen’ het brein meer ontvankelijk maakt voor het opslaan van informatie in het lange termijn geheugen.