Betere leerprestaties, meer zelfvertrouwen
Praktijk voor Remedial Teaching & Orthopedagogiek
'Indy had erg veel moeite met rekenen in groep 4. In groep 5 zijn we begonnen met begeleiding en Indy heeft er veel baat bij. Ze snapt rekenen beter en vindt het ook veel leuker.'
'Zijn niveau is verbeterd, maar nog belangrijker, hij heeft geen hekel aan lezen meer! En dat is de echte winst!'
'Het was heel mooi om als ouders te merken dat hij echt geholpen werd met zijn specifieke rekenproblemen en dat we een zelfverzekerder kind hadden dat de examenperiode in ging.'
'Wat ik het meest bijzondere vind aan de Obalo begeleiders, is dat ze echt naar het kind kijken. Ze zien wat werkt voor dit kind én ze passen de methode daar op aan.' 
'Voordat zij de begeleiding kreeg was ze een onzeker meisje die dacht dat ze niet veel kon. Maar door de diagnose weet zij dat het niet aan haar ligt, maar dat ze iets heeft waar door goede begeleiding mee te leven valt.'

'Timo heeft heel veel geleerd tijdens de dyslexielessen. Is enorm vooruit gegaan. Hierdoor kan hij de lessen beter volgen en gaan de schoolprestaties ook vooruit. Hierdoor krijg je meer plezier en zelfvertrouwen.'

'Femke is de cursus kookkracht onzeker in gegaan en erg opgebloeid weer uitgekomen. Ze kan beter leren, zit beter tussen de kinderen in de klas, is er veel zelfverzekerder uitgekomen.'

Reken mee naar Pabo-2

Zit je in de eerste van de Pabo en heb je je rekentoets nog niet gehaald?
Dat is balen, want als je hem niet haalt, dan moet je je Pabo-droom opgeven!

Of je het er nou mee eens bent of niet, het is helaas een harde eis en zeker als je er verder prima voor staat, is dat flink vervelend! 
Maar gelukkig is nog niet alles verloren: als je op tijd aan de bel trekt, dan kunnen we je nog helpen.

Gek genoeg zijn het niet alleen maar de zwakkere rekenaars die moeite hebben met de toets. Veel studenten hebben op de basisschool echt geen rekenprobleem gehad.
Wij weten precies waar het bij de meeste Pabostudenten misgaat: bij het handig en vlot hoofdrekenen én bij de aanpak van de contextsommen. Wij helpen kinderen, jongeren en studenten daar al jaren mee, met veel succes! En wij kunnen je dat dus leren.

Oefenen is natuurlijk belangrijk, maar het gaat er vooral om hoe je het aanpakt. We zien vaak dat studenten het moeilijk vinden om uit de som te halen wat je eigenlijk moet uitrekenen. Daardoor maak je bijvoorbeeld onnodige fouten, kost het teveel tijd of raak je in de stress.

Dus: wil je zorgen dat je je toets haalt zodat je gewoon lekker naar Pabo 2 kunt? Laat ons je dan helpen.

Het was voor mij een hele opluchting dat er gezegd werd dat ik niet álles hoefde te oefenen. Tijdens het rekenen werd ik goed begeleid. Obalo heeft mij een fijne manier van rekenen geleerd volgens een aantal stappen.

- Emma (Pabostudente)

Je kunt natuurlijk zelf ook heel hard oefenen om de toets te halen. Dat werkt echt wel voor sommige studenten. Maar als dit tot nu toe niet gezorgd heeft voor een voldoende, dan zit het hem bij jou vast vooral in de manier waarop je de opgaven aanpakt en dan is het wel nodig dat iemand je dat goed uitlegt.

Ik wil graag hulp om de rekentoets te kunnen halen! 

Je kunt bij Obalo kiezen voor : 

 

 

De VIP-dag Pabo rekenen

Op deze zaterdag of zondag ga je van 10 tot 3 uur flink aan het werk met de aanpak van het rekenen. Je leert een aantal handige rekenmanieren voor het hoofdrekenen en de beste manier om de overige sommen aan te pakken.
De groep bestaat uit minimaal 2 en maximaal 5 studenten, waardoor er veel individuele aandacht is op die dag. 

Het is een intensieve dag, waarop je je helemaal richt op het rekenen.

Kosten

De VIP-dag Pabo rekenen kost € 150,- inclusief oefenmaterialen, lekkers tussendoor en fijne lunch.

 

Praktische informatie

  • Locatie: Obalo of Obalo XL in Raalte
  • 1 zaterdag of zondag van 10.00 tot 15.00

Let op: deze dag (alleen) is niet voldoende voor studenten die op de basisschool al moeite hadden met rekenen.

De cursus Reken mee naar Pabo 2

Deze cursus is in totaal 12 uren, verdeeld over 6 x 2 of 4 x 3 uren. De groep bestaat uit minimaal 3 en maximaal 8 studenten. Alle rekendomeinen komen aan bod, maar je oefent vooral op de aanpak van de sommen. Het is de bedoeling dat je thuis ook oefent met het computerprogramma waarvoor je een licentie krijgt.

Je bent een aantal weken flink met het rekenen bezig, maar dat zorgt natuurlijk ook voor een echt goede basis van rekenen.

Kosten

De cursus Reken mee naar Pabo 2 kost € 225,- inclusief alle oefenmaterialen en een licentie voor een computerprogramma waarmee ook thuis geoefend kan worden.

Praktische informatie

  • Locatie: Obalo of Obalo XL in Raalte
  • 6 lessen van 2 uur 
  • Je moet thuis oefenen op de computer

Data

Zowel de VIP-dag Pabo rekenen als de cursus Reken mee naar Pabo 2 worden ingepland bij voldoende aanmeldingen.

Zorg je zelf voor een groepje? Dan overleggen we met jullie over de datum/data én maken we de prijs nog wat aantrekkelijker voor jullie.

 

Aanmelden

Wil jij meedoen aan de VIP-dag of de cursus? Laat het ons dan weten via onderstaande knop. Zowel de VIP-dag als de cursus start bij voldoende aanmeldingen. We laten je dan zo snel mogelijk weten welke data mogelijk zijn.

Ik wil graag hulp om de rekentoets te kunnen halen! 

Privébegeleiding

Er is ook privébegeleiding mogelijk. Dat kan verstandig zijn als het rekenen in het algemeen lastig voor je is of wanneer je denkt dat het beter voor je werkt in een 1-1 situatie.

Als je de mogelijkheden daarvoor wilt bespreken, maak dan HIER even een afspraak voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek.