Betere leerprestaties, meer zelfvertrouwen
Praktijk voor Remedial Teaching & Orthopedagogiek
'Indy had erg veel moeite met rekenen in groep 4. In groep 5 zijn we begonnen met begeleiding en Indy heeft er veel baat bij. Ze snapt rekenen beter en vindt het ook veel leuker.'
'Zijn niveau is verbeterd, maar nog belangrijker, hij heeft geen hekel aan lezen meer! En dat is de echte winst!'
'Het was heel mooi om als ouders te merken dat hij echt geholpen werd met zijn specifieke rekenproblemen en dat we een zelfverzekerder kind hadden dat de examenperiode in ging.'
'Wat ik het meest bijzondere vind aan de Obalo begeleiders, is dat ze echt naar het kind kijken. Ze zien wat werkt voor dit kind én ze passen de methode daar op aan.' 
'Voordat zij de begeleiding kreeg was ze een onzeker meisje die dacht dat ze niet veel kon. Maar door de diagnose weet zij dat het niet aan haar ligt, maar dat ze iets heeft waar door goede begeleiding mee te leven valt.'

'Timo heeft heel veel geleerd tijdens de dyslexielessen. Is enorm vooruit gegaan. Hierdoor kan hij de lessen beter volgen en gaan de schoolprestaties ook vooruit. Hierdoor krijg je meer plezier en zelfvertrouwen.'

'Femke is de cursus kookkracht onzeker in gegaan en erg opgebloeid weer uitgekomen. Ze kan beter leren, zit beter tussen de kinderen in de klas, is er veel zelfverzekerder uitgekomen.'

Op weg naar Snel Leren = Leuk Leren

Zit je in groep 8 of de brugklas en wil je nu alvast aan de slag om goed te leren leren?  Wil je ontdekken of de cursus “Snel leren = leuk leren” jou straks nog meer gaat helpen om meer en makkelijker te leren in minder tijd?

Met deze korte cursus neem je de eerste stap naar slim en snel leren.  

 

In drie lessen van 1 uur gaan we:

  • Kijken welke agenda je het best kunt gebruiken op de middelbare school en hoe je zo snel en makkelijk mogelijk je huiswerk op kunt schrijven.
  • Kijken naar de soorten huiswerk en hoe je grote brokken huiswerk het beste kunt aanpakken.
  • Focuslezen, als je beter focust, onthoud je beter wat je leest.
  • De eerste stappen van mindmappen zetten.
  • Sleutelwoorden herkennen: hoe haal je de kern uit een stuk tekst, het verschil tussen hoofd- en bijzaken.
  • Snelle pictogrammen tekenen.
  • Woordjes en begrippen leren door middel van leerkaartjes.

Siep heeft de cursus Op weg naar Snel Leren is Leuk Leren gevolgd en daardoor een duidelijke keuze gemaakt in bijv. zijn agenda. Nu zit hij een tweetal maanden op het voortgezet en de overgang is heel groot, dat wel. 
- M. Elders

Is het niet beter om mijn kind het eerst zelf te laten proberen?

U kent uw kind natuurlijk zelf het beste, maar onze ervaring is dat het voor veel brugklassers toch echt wel een grote overgang is vanaf de basisschool. Zeker na de eerste 2 maanden, als het er echt op aan gaat komen. We zien dat kinderen die nooit eerder onvoldoendes hebben gehaald dan ineens onderuit gaan, waardoor hun zelfvertrouwen een flinke deuk kan oplopen. Terwijl dat soms best voorkomen had kunnen worden met een goede voorbereiding.  

Kinderen zijn vooral niet echt gewend aan het leerwerk. Veel kinderen vinden het lastig om te plannen en ze weten vaak ook niet welke manieren er zijn om iets te leren. Deze cursus is de eerste stap voor een goede voorbereiding!

Volgt uw kind daarna nog de cursus “Snel leren = leuk leren”, dan krijgt uw kind een heel breed pakket aan studievaardigheden aangereikt om de overgang van de basisschool naar de brugklas zo soepel mogelijk te laten verlopen.

 

Ja, dat wil ik voor mijn kind!

Wilt u dat uw kind deze eerste stap gaat maken, meld hem of haar dan aan voor deze cursus. De geplande data vindt u rechts. 

Staan er geen data? Dan zijn deze nog niet bekend. Maar bij voldoende aanmeldingen starten we z.s.m. dus aanmelden kan altijd. We laten u dan zo snel mogelijk weten wanneer we gaan starten.

 

 Ik wil mijn kind aanmelden 

 

Kosten:

De cursus kost € 95,- inclusief alle oefenmaterialen. Als u uw kind aansluitend inschrijft voor de cursus “Snel leren = leuk leren” krijgt hij/zij het cursusboek "Snel leren = leuk leren" t.w.v. € 29,95 cadeau.

Praktische informatie:

•             Locatie: Obalo of Obalo XL in Raalte

•             3 wekelijkse lessen van 1 uur