Betere leerprestaties, meer zelfvertrouwen
Praktijk voor Remedial Teaching & Orthopedagogiek
'Indy had erg veel moeite met rekenen in groep 4. In groep 5 zijn we begonnen met begeleiding en Indy heeft er veel baat bij. Ze snapt rekenen beter en vindt het ook veel leuker.'
'Zijn niveau is verbeterd, maar nog belangrijker, hij heeft geen hekel aan lezen meer! En dat is de echte winst!'
'Het was heel mooi om als ouders te merken dat hij echt geholpen werd met zijn specifieke rekenproblemen en dat we een zelfverzekerder kind hadden dat de examenperiode in ging.'
'Wat ik het meest bijzondere vind aan de Obalo begeleiders, is dat ze echt naar het kind kijken. Ze zien wat werkt voor dit kind én ze passen de methode daar op aan.' 
'Voordat zij de begeleiding kreeg was ze een onzeker meisje die dacht dat ze niet veel kon. Maar door de diagnose weet zij dat het niet aan haar ligt, maar dat ze iets heeft waar door goede begeleiding mee te leven valt.'

'Timo heeft heel veel geleerd tijdens de dyslexielessen. Is enorm vooruit gegaan. Hierdoor kan hij de lessen beter volgen en gaan de schoolprestaties ook vooruit. Hierdoor krijg je meer plezier en zelfvertrouwen.'

'Femke is de cursus kookkracht onzeker in gegaan en erg opgebloeid weer uitgekomen. Ze kan beter leren, zit beter tussen de kinderen in de klas, is er veel zelfverzekerder uitgekomen.'
Aanmelding
Obalo POwerrr

Obalo POwerrr is bedoeld voor ouders (en leerkrachten) van een kind op de basisschool: Primair Onderwijs, vandaag PO-werrr ;-)

We sturen u een paar keer per jaar informatie, vooral rondom lezen, begrijpend lezen, spellen en rekenen.

ObaloXL Breinbulletin

Obalo XL is het deel van Obalo voor jongeren van het VO en hoger. Obalo XL heeft zelfs een eigen locatie: vlak bij het Carmel College in Raalte. Ons doel voor deze jongeren is dat zij zelf hun brein "aan" kunnen zetten, zodat ze betere schoolresultaten en meer zelfvertrouwen krijgen.

Het Breinbulletin is bedoeld voor (ouders van) jongeren van het VO en hoger, ook als ze geen hulp van ons krijgen. We sturen maandelijks tips, informatie en leuke weetjes rond pubers, huiswerk en leren.

KOOK!Kracht Krant

Uw kind mag van u zijn wie hij of zij is, maar uw kind is niet tevreden met zichzelf. U ziet de worsteling met zijn of haar onzekerheid. Om deze kinderen op een leuke én effectieve manier te helpen, hebben wij KOOK!Kracht ontwikkeld: een training die kinderen leert over gedachten, gevoelens en het 'omdenken' zodat hij of zij om kan gaan met situaties die hem of haar nu nog onzeker maken. Door kookopdrachtjes zorgen we voor een echte situatie, waardoor het ook op langere termijn effect heeft.
Met de KOOK!Kracht-krant sturen we u maandelijks tips en informatie over onzekerheid én ontvangt u maandelijks een leuk recept om gezellig samen te oefenen.

 

Word KOOK!Krachttrainer

Bij Obalo leiden wij ook gedragsspecialisten met een eigen praktijk op tot KOOK!Kracht-trainer. Ben je dit, of wil je dit misschien wel worden? Dan is "Word KOOK!Kracht-trainer" bedoeld voor jou. We vertellen over KOOK!Kracht, informeren je over aanstaande trainingsmogelijkheden en geven tips die je alvast zelf kunt gaan gebruiken.

Docenten, mentoren V.O.

Af en toe is er nieuws vanuit Obalo XL dat interessant kan zijn voor docenten, mentoren, teamleiders en IB-ers van het Voortgezet Onderwijs.

Obalonieuws

Een paar keer per jaar sturen we iedereen algemene informatie en nieuws over Obalo. U kunt zich hier apart voor inschrijven, maar als u op een van de andere lijsten staat, ontvangt u deze automatisch ook.

Scholen/IB-ers

Dit is onze mailinglijst voor IB-ers en scholen, waarmee we hen zo goed mogelijk op de hoogte houden van bijzonderheden, wijzigingen en interessante zaken rondom leren en ontwikkelen.