Obalo POwerrr

Printen

 

ObaloPOwerrr2

Slecht leesbaar? Lees online.

Beste Bezoeker

 FacebookLinkedInTwitter

Daar istie dan: de aller- allereerste Obalo POwerrr*! Hiermee willen we u - ongeveer - maandelijks interessante dingen sturen die te maken hebben met basisschoolkinderen en leren.

 

We kiezen steeds een ander hoofdthema, zoals rekenen, begrijpend lezen of zelfvertrouwen. Rond dat thema sturen we u tips, links naar artikelen op Internet, weetjes en dergelijke.

 

Deze maand is het thema rekenen. Maar haak alstublieft niet af als uw kind juist moeite heeft met lezen of spellen! Want misschien staat er toch iets bij waar hij/zij of u zelf iets heeft. Een goede tip bijvoorbeeld of een leuk spelletje voor uw kind. En er volgen nog heel veel andere thema's, bijvoorbeeld dyslexie, begrijpend lezen, naar de brugklas en zelfvertrouwen.

 

elviraTot volgende maand!

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Elvira Rouwenhorst-Pont

Obalo

 

 

"Wij helpen kinderen en jongeren bij hun (leer-) ontwikkeling,
om eruit te halen wat erin zit."

 

PS: Bij Obalo werken 15 mensen om zo veel mogelijk kinderen en jongeren te kunnen helpen. Bent u benieuwd wie dat zijn? Klik dan even hier.

 

PPS: Weet u dat Obalo in Raalte ook een speciale vestiging heeft voor leerlingen van het Voortgezet Onderwijs en hoger? Zie www.obaloxl.nl

 

*POwerrr staat voor kracht en zelfredzaamheid, iets wat wij bij Obalo heel erg belangrijk vinden. We leren kinderen wat ze nodig hebben om het zélf te kunnen. En PO is ook nog eens de afkorting van de officiële benaming van de basisschool, namelijk "Primair Onderwijs".

 


 

Rekenen met betekenis - artikel door rekenspecialist Karin

rekenhulp“Mijn kind heeft zo’n moeite met de tafels. Als hij ze na hard oefenen toch weet, zijn ze na een tijdje zo weer verdwenen“
Een uitspraak die je vaak hoort binnen rekenonderwijs. Dit geldt echter niet alleen voor de tafels. Bij allerlei rekendomeinen zien we dat kinderen de rekenstof lijken te begrijpen, maar dat dit bijvoorbeeld bij een (CITO)toets toch niet tot uiting komt. Erg vervelend voor de ouders en leerkrachten, maar vooral voor de leerling zelf.

Lees meer...

 

 

 

 

 

 


 

rekenmeisje

dit zeggen ouders over onsrood

 

 

 

 

 

 

"Esmée is enorm vooruit gegaan sinds ze hulp heeft. Ze vindt de individuele lessen ook leuk. Het huiswerk wat ze meekrijgt is ook meer als genoeg en te overzien. Wij als ouders zien dat ze meer zelfvertrouwen heeft en dat ze goed in haar vel zit." - M. Schutte Schmitz


 

 
parkeren
 

Misschien ook interessant voor u:

klokhuisDyscalculie
Iedereen heeft wel eens moeite met een sommetje, maar mensen met dyscalculie kunnen echt niet rekenen. Met veel oefenen is er iets aan te doen, maar je zal er nooit helemaal vanaf komen. Het Klokhuis over dyscalculie: wat is het, en wat kan je er aan doen? Dit filmpje van het Klokhuis legt uit wat dat is. Ga naar filmpje...

 

 

abstract

 7 x 8 = 54 (de onzin van DE rekentoets) (blog)

 

Meneer Van Dale Wacht Op Antwoord (blog)

 

Hulp met een visie

 

Rekenen doe je zó op het VMBO

 

Werkgeheugentraining Jungle Memory (individueel)

 


10 dingen die je NIET moet doen...   Heeft u ons E-book al gedownload?

10dingendiejenietmoetdoenU als vader of moeder wilt uw kind gelukkig zien. En als hij of zij op school iets lastig vindt, dan wilt u helpen. Zo simpel is het.

 

Maar… er zijn wat valkuilen voor ouders! Dingen die u misschien ook wel doet. Dingen waarmee je – natuurlijk onbedoeld – je kind van de regen in de drup helpt.

 

In dit e-book vertellen we u welke dingen ouders gewoon niet moeten doen. En wees gerust, we vertellen u ook bij wat dan wél :-)

Heeft u het nog niet gedownload? Klik dan HIER!

 

 


Op de agenda: 

Op weg naar Snel Leren = Leuk Leren

opwegnaarslllmaandag 15 mei 2017 15:45 - 16:45

Zit je in groep 8 of de brugklas en wil je nu alvast aan de slag om goed te leren leren?  Wil je ontdekken of de cursus “Snel leren = leuk leren” jou straks nog meer gaat helpen om meer en makkelijker te leren in minder tijd?

Met deze korte cursus neem je de eerste stap naar slim en snel leren.  Lees meer...

 

KOOK!Kracht voor Kids - maatwerktraining

kkvkvrijdag 11 april 2017 15:30 - 16:45

KOOK!Kracht voor Kids is een training voor kinderen die worstelen met onzekerheid. Op een leuke, gezellige manier, namelijk aan de hand van kookopdrachtjes, werken de kinderen aan een positief zelfbeeld.

KOOK!Kracht voor Kids is geschikt voor kinderen van 8 tot en met 10 jaar.

Lees meer ...

  

Meld uw zoon of dochter  meteen aan:

Bel 0572-850400 of klik hier

 


Binnenkort starten deze trainingen/cursussen ook bij Obalo XL (voortgezet onderwijs): 

Pilot zelfbeeldtraining voor tieners: KOOK!Kracht XL

kkxlbinnenkort op maandagen van 18:30 - 20:00

We horen het vaak: pubers die te negatief over zichzelf denken, waardoor ze minder makkelijk contact maken met anderen en te weinig voor zichzelf opkomen. Daarom hebben we binnenkort voor een unieke training, om weer positiever over zichzelf te leren denken, speciaal voor scholieren in klas 1, 2 en 3 van het voortgezet onderwijs.

Lees meer...

Faalangsttraining Don't Panic

unhappy teenagerwoensdag 05 april 2017 18:30 - 19:30

“Zie je wel, ik kan het niet!” Faalangst belemmert. Veel tieners hebben wel wat spanning voor een toets of presentatie en dat is niet erg, maar als je door deze angst minder gaat presteren, is dat wel erg jammer. Daarom is het belangrijk om te leren hoe je stress (deels) kunt voorkómen en verminderen. En dat leren we ze in deze faalangsttraining "don't panic".

lees meer...

Snel Leren = Leuk Leren

sllldonderdag 01 juni 2017 16:00 - 17:15

Voor scholieren en studenten die slim willen leren.
•            2 tot 4 keer sneller lezen
•            beter onthouden
•            slim samenvatten
Lees meer...

 


 

Heeft uw kind hulp nodig bij rekenen, lezen, spelling, begrijpend lezen, concentreren of leren leren? OBALO helpt echt niet alleen bij dyslexie!

Het is ons vak om kinderen bij alles te helpen waar ze op school tegenaan lopen. Wij leren ze wat ze nodig hebben zodat ze meer schoolsucces en zelfvertrouwen krijgen.
We geven u ook graag advies over wat uw zoon of dochter nodig heeft. U kunt ons altijd hierover mailen of bellen (via info@obalo.nl  of 0572-850400)  

 


 

 

 

OBALO remedial teaching & orthopedagogiek

Sperwer 17a 

8103 CH Raalte  

0572-850400

info@obalo.nl

www.obalo.nl 

logoObalo2014 

Obalo XL

Drostenkamp 1a

8101 BX Raalte

0572-711101

xl@obalo.nl

www.obaloxl.nl 


 facebookPO twitterPO linkedinPO  gplusPO websitePO


 

 

2017 © Obalo

 

U ontvangt Obalo POwerrr omdat we uw kind bij Obalo helpen of hebben geholpen, of als 

u zich hier zelf voor heeft ingeschreven, met het E-mail adres:

Wilt u geen Obalo POwerrr meer van ons ontvangen?

Stuur ons dan geen E-mail, maar schrijft u zich dan hier uit:

Afmelden