Even vooruitkijken

Printen

 

XL Breinbulletin

Slecht leesbaar? Lees online.

Beste Bezoeker

 FacebookLinkedInTwitter

vooruitkijkenzijkant

Brrr... als ik naar buiten kijk geloof ik het bijna niet, want het lijkt wel herfst, maar de zomervakantie nadert nu toch echt met rasse schreden. Nu iedereen nog wel een béétje in de normale schoolse situatie zit, kijken we vast vooruit: naar de vakantie (met tips om een vakantiedip te voorkomen) en naar de periode daarna.

Natuurlijk vertellen we u ook over de laatste cursussen en workshops van dit schooljaar. En u kunt mijn nieuwste blog lezen:  "Anticiperen. Is dat nou voor of tegen?!", over vooruitkijken en plannen.

 

Hopelijk helpt dit breinbulletin u om uw puber (nog) beter te leren begrijpen en te ondersteunen waar nodig. Met als doel: meer schoolsucces en zelfvertrouwen en minder huiswerkstress thuis. 

 

Veel leesplezier en tot volgende maand (dan gaan we ook terugkijken naar het afgelopen jaar, het jaar dat Obalo XL een eigen plek kreeg en een vliegende start maakte)!

 

agnes

 

Met enthousiaste groet,

 

 

Agnes Eisses

Team Obalo XL

 

 

 

OBALO XL geeft je de hulp die jij nodig hebt!

 

PS: Ook dit keer weer een bijdrage in de rubriek: STOM!

 

rijtjestippen

 

scheidingXL

 hersencellen

3 tips voor het voorkomen van een vakantiedip

Ruim 6 weken vakantie is heerlijk! Iedereen komt even goed tot rust en je hebt het ook zeker verdiend als je bijzonder hard hebt gewerkt het afgelopen schooljaar! Maar... er is een keerzijde: zo lang niet oefenen kan zorgen voor een terugval in je kennis. Dus leerlingen die maandenlang hard hebben geoefend, bijvoorbeeld met onze hulp, merken vaak na de vakantie dat er ook wel weer veel is weggezakt.

De top-3 van vakken waar dat voor geldt:

 • Lezen
 • Rekenen
 • Spelling (alle talen)

Dat is natuurlijk enorm jammer! Hoewel we iedereen het enorm gunnen om 6 weken he-le-maal niks te doen, is dat toch niet slim. Dit kan helpen:

 1. Blijf (of ga...) LEZEN! Koop of leen boeken die je echt leuk lijken en die niet te moeilijk zijn voor op vakantie.
 2. Je hoeft niet per sé moeilijke oefeningen te doen: taal- of rekenspelletjes werken ook! Je kunt kiezen voor spelletjes zoals scrabble, yahtzee, sudocu's, kruiswoordpuzzels enzovoort, maar er zijn ook heel veel leuke apps. Is er een taal die je lastiger vindt? Doe de spellen dan juist in die taal (dat gaat makkelijker met een app)! 
  Neem even de tijd om leuke spellen te verzamelen, zoek eventueel een paar medespelers en...spelen maar!  
 3. Neem een paar keer in de vakantie de tijd om vooruit te kijken: hoe ga je het aanpakken in het komende schooljaar? Wat ga je beter/anders doen, waar heb je hulp bij nodig, wie ga je om hulp vragen, wat wil je bereiken?

Succes!

scheidingXL

Vooruitkijken: voordelen van nu vast aanmeldenObaloXL 4

Obalo XL is de plek waar scholieren hulp krijgen als ze hulp of coaching nodig hebben bij alles wat bij school en leren komt kijken. Iedereen is welkom, vooral als er al van alles is geprobeerd wat niet voldoende hielp.

We hebben veel verstand van leerstoornissen (dyslexie, dyscalculie) en stoornissen in de aandacht en concentratie en we weten dan ook als geen ander hoe we deze scholieren en studenten kunnen helpen.

 

We doen dat bijvoorbeeld met studiecoaching: samen met uw kind wordt WP 20170209 001bekeken waar hij of zij tegenaan loopt. Vaak lukt het niet om een goede, werkbare planning te maken, of om zich daaraan te houden. Of de manier van leren kost veel tijd, maar de onvoldoendes blijven komen. Samen maken we een plan en met coaching en aanmoediging lukt het dan bijna altijd wel! Lees meer over studiecoaching...

 

Privébegeleiding kan helpen als uw kind moeite heeft met een bepaald vak. ObaloXL 13Door samen door de stof te gaan, extra uitleg te geven, bevestiging en herhaling gaat uw kind zich zekerder voelen bij dit vak. Lees meer over privébegeleiding...

 

Onderzoek is soms verstandig. Bijvoorbeeld om nou eens zeker te weten wat er aan de hand is. Is er (toch) sprake van dyslexie, heeft het kind wel of niet de leermogelijkheden voor dit schooltype, heeft het kind dyscalculie of een aandachtsstoornis (ADD)? Lees meer over onderzoek...

 

We werken aan alles wat van invloed is op het schoolsucces: leren leren, focus (concentratie), zelfvertrouwen, basiskennis, plannen, inzicht en motivatie.

Voordelen van nu vast aanmelden

 • uw zoon/dochter is er geestelijk op voorbereid: na de vakantie gaan we meteen goed van start
 • zodra uw kind het rooster heeft, kunnen we hem/haar inplannen, zodat er geen tijd verloren gaat
 • uw kind krijgt de gratis agenda* al voor de vakantie, zodat die al een beetje ingevuld kan worden (veel leerlingen vinden dat leuk) en meteen bij de start van het schooljaar gebruikt kan worden
 • op dit moment is er nog plek, maar na de zomervakantie vult de praktijk razendsnel zodat uw kind misschien op de wachtlijst komt
 • meteen na de vakantie starten voorkomt frustratie en geeft (zelf-)vertrouwen in het nieuwe schooljaar

Meld uw zoon of dochter  meteen aan:
Bel 0572-711101 of stuur een E-mail naar info@obalo.nl

scheidingXL

ObaloXL 

scheidingXL

Anticiperen. Is dat nou voor of tegen?! PLIENS OBALOXL MODELS 8472 WEB

Blog van Agnes

Tijdens mijn rijlessen, ruim 30 jaar geleden, hoorde ik het woord anticiperen voor het eerst. Daar kwam het woord anti in voor, dus het was vast iets wat je tegen moest houden… Eigenlijk was die eerste gedachte zo gek nog niet, want doordat je je goed voorbereidt kun je tegenslag voorkomen. Het was dus eigenlijk niet tegen, maar juist heel erg voor… Volgt u het nog?

 

Lees snel verder!

scheidingXL

Vorige maand hebben we het u al verteld, maar om zeker te zijn dat u het niet heeft gemist doen we het nog een keer:

Purple Monkey Agenda & Studeerplanner: goed voorbereid = minder stressPLIENS OBALOXL MODELS 8431 WEB

Plannen is het op één na moeilijkste bij het studeren. Het aller moeilijkste is je te houden aan je planning. De gevolgen daarvan zijn vaak:

 • slechtere resultaten (lagere cijfers)
 • te weinig opbouw van basiskennis waardoor een fundering ontbreekt en het allemaal steeds moeilijker wordt
 • stress om toetsen die niet of te laat geleerd zijn
 • deuken in het zelfvertrouwen of onzekerheid

Daarom vinden wij het belangrijk dat onze leerlingen hun agenda goed gebruiken en een planning maken op een planner.

Veel agenda's zijn daar eigenlijk niet geschikt voor en we merken dat een losse planner wel werkt, maar dat dat toch weer extra blaadjes zijn. We willen liever alles in een, en dat hebben we nu gevonden!

De Agenda en Studeerplanner van Purple Monkey heeft het allebei!

De agenda ligt overdwars zodat hij makkelijk open blijft liggen en alle dagen overzichtelijk naast elkaar staan. Onder elke dag is ruimte voor de planning, dus geen losse planners meer.

Iedereen die bij Obalo XL start met een pakket studiecoaching of privébegeleiding krijgt van ons zo'n agenda (versie 2017-2018) cadeau!

Lees meer over deze agenda

scheidingXL

 

Op de Obalo XL agenda:

Op weg naar Snel Leren = Leuk Leren opwegnaarslll 2

Zit je in groep 8 of de brugklas en wil je nu alvast aan de slag om goed te leren leren?  Wil je ontdekken of de cursus “Snel leren = leuk leren” jou straks nog meer gaat helpen om meer en makkelijker te leren in minder tijd?

Met deze korte cursus neem je de eerste stap naar slim en snel leren.  

Maandag 12 juni 2017 15:45 - 16:45

lees meer...

 

 

 

  

Herexamentrainingcollege student in classroom BFbG3peAro

O nee! Niet geslaagd!! Maar gelukkig kan het nog goedkomen met een herexamen.

Dat betekent: in korte tijd nog even flink blokken én een portie extra stress...

Daarom is het fijn om op een rustige plek onder begeleiding van studiecoach en psycholoog Lisanne von Heijden echt even goed aan het werk te gaan.

 

Donderdag 15 juni 2017 - vrijdag 16 juni 2017

Tijd in overleg.

 

Workshop Help, mijn kind gaat naar de brugklas!Parentandchild4

Weer een beetje meer loslaten…

Je ziet je kind groeien en zelfstandiger worden. Het is toe aan een nieuwe uitdaging. Dat er dingen gaan veranderen, dat is zeker. Maar wat de impact zal zijn op je kind is nog niet duidelijk. Deze workshop laat zien wat die impact kan zijn en wat je kunt doen om dit als ouder thuis in goede banen te leiden. We gaan het hebben over o.a.:

- Vooruit denken, plannen;

- Een goede werkplek;

- Focus;

- Leerstijlen en huiswerk;

- To do lijstjes en tadaa momenten;

 

Woensdag 21 juni 2017 19:30 - 20:30

 

scheidingXL

Breinfeit

Elke vrijdag zetten we een nieuw 'verbijsterend breinfeit' op Facebook. Dit is er eentje van:

tijd

 

dit zeggen onze ouders en leerlingen2

 

 

 

 

 

 

Ze is nog steeds bij Obalo voor bijles rekenen. Ze heeft 7 begeleidingslessen gehad en het lijkt erop dat ze nu al iets meer inzicht in 't rekenen krijgt. Wiskundecijfers kwamen vorig jaar niet hoger dan een 4. Dit jaar al een 6.4 en een 7.9 behaald. En mevrouw Lugtenberg vindt ook dat ze goed vooruit gaat. Ze heeft hierdoor wat meer zelfvertrouwen gekregen. Wij zijn hier heel blij mee.' - E. Ruiter

 

scheidingXL

stom7

scheidingXL

Net zo sociaal als wij?

facebookgroot twittergroot linkedingroot pinterestgroot gplusgroot websitegroot

 

Direct contact

0572-711101

xl@obalo.nl

www.obaloxl.nl

Sperwer 17a - Raalte

 

scheidingXL

 

Heb je hulp nodig bij leren, plannen, concentreren of gewoon huiswerk maken?

OBALO XL geeft je de hulp die jij nodig hebt!

Het is ons vak om jongeren hierbij te helpen, zodat ze meer schoolsucces en zelfvertrouwen krijgen, en minder stress rond cijfers en huiswerk. We geven u ook graag advies over wat uw zoon of dochter nodig heeft. U kunt ons altijd hierover mailen of bellen (via xl@obalo.nl of 0572-711101)  

 

scheidingXL

Obalo XL is een onderdeel van Obalo remedial teaching & orthopedagogiek

 

Obalo XL

 

Drostenkamp 1a

8101 BX Raalte

0572-711101

xl@obalo.nl

www.obaloxl.nl

 

onderdeelvanobalokleur 

OBALO remedial teaching & orthopedagogiek

Sperwer 17a 

8103 CH Raalte

0572-850400
info@obalo.nl  

www.obalo.nl

 

 

scheidingXL2017 © Obalo XL

 

U ontvangt het Breinbulletin omdat we uw kind bij Obalo XL helpen, óf als 

u zich hier zelf voor heeft ingeschreven, met het E-mail adres:

Wilt u geen Breinbulletin meer van ons ontvangen?

Stuur ons dan geen E-mail, maar schrijft u zich dan hier uit:

Afmelden