hulp bij leren: studiecoaching en huiswerkbegeleiding

Soms lukt iets gewoon niet goed op school. Het leren, plannen of een bepaald vak gaat moeizaam en je kind gaat maar niet genoeg vooruit. Ook al vind je cijfers misschien niet zo belangrijk, je ziet wel dat je kind het moeilijk heeft. Er zijn kinderen die een hekel krijgen aan school, piekeren of faalangst krijgen. En je wilt natuurlijk ook dat er bij je kind uit komt wat erin zit.

Logisch dat je dan hulp zoekt! 

Je wilt graag iemand die kan ontdekken wat er aan de hand is en wat je kind nodig heeft om toch vooruit te gaan. Je wilt dat iemand je daarin ontlast (want thuis kan het soms best stress opleveren...)
Je zoekt iemand die weet waar het vaak mis gaat en wat je dan het beste kunt doen.
Je wilt graag iemand die verstand heeft van leren en van pubers. En iemand die het ook kan zien als er eventueel iets bijzonders aan de hand is.  En je wilt niet lang wachten voor de hulp kan starten.

Dan ben je nu op de goede plek. Bij Obalo.

puber

Puberbrein

Een puberbrein gaat niet altijd zomaar “aan”.  Er kan een zetje nodig zijn om het brein in beweging te krijgen. Bijvoorbeeld door iemand die hem of haar handige dingen leert of aanmoedigt. En soms ook door het lijf echt even te laten bewegen. Maar net wat nodig is voor uw kind.

Het liefst willen we dat elke scholier dat zelf kan, want daar hebben ze het meeste aan. Bij de één gaat dat snel en bij de ander kost het wat meer tijd en moeite. Maar samen komen we er achter wat voor uw kind het beste werkt.
En is dat puberbrein eenmaal in beweging gezet, dan merkt je kind al snel dat hij/zij een stuk gemakkelijker (en dus fijner) kan leren. Met als resultaat: betere cijfers, meer zelfvertrouwen en een fijnere sfeer in huis.

Wat speelt een rol?

Wat speelt allemaal mee bij schoolresultaten? Bij het leren op school is het niet alleen belangrijk hoe slim iemand is. Er spelen veel dingen mee die ervoor kunnen zorgen dat het wel of juist niet zo lekker loopt:

stippen

Deze 7 factoren beïnvloeden het leren, maar ook elkaar: als je niet weet hoe je moet leren of je mist basiskennis van een vak, dan krijg je lagere cijfers. Dat heeft meestal een negatief effect op je zelfvertrouwen en je motivatie. Ben je niet voldoende gemotiveerd of denk je dat je het allemaal niet kunt, dan ga je ook weer niet zo snel zitten voor een goede planning of om inzicht te krijgen hoe je het anders kunt aanpakken. En bij alle factoren geldt: je kunt je dan ook minder goed focussen op wat je moet doen.

Hoe helpen wij?

Je kind komt wekelijks 1 (of soms 2) keer naar Obalo. Daar krijgt hij/zij 45 minuten per keer hulp van zijn of haar vaste studiecoach: Agnes of Elvira. We stellen vooraf vast waar aan gewerkt moet worden en bepalen samen de eigen doelen. We gebruiken het eigen werk van school, dus geen dubbel werk. Daarnaast kan je kind in overleg met ons gebruik maken van de studeerkamer om daar ongestoord te kunnen werken.

studeerkamer
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>