Hulp bij leerproblemen op de basisschool

Wat kan het sneu zijn, als je kind op de basisschool moeite heeft met lezen, begrijpend lezen, rekenen of spelling. Of met Engels of een ander vak. Sommige kinderen voelen zich dom, anderen slapen er slecht van of zijn zó gefrustreerd dat ze thuis ontploffen. En jij als ouder maakt je zorgen, omdat je wilt dat je kind zich fijn voelt. En zich natuurlijk optimaal ontwikkelt.

Als dat niet zo is, en het loopt niet lekker op de basisschool, dan doen ze daar op school van alles aan. Maar soms is dat helaas nog niet genoeg. Dan is specialistische hulp nodig om te zorgen dat je kind weer vooruit gaat en zelfvertrouwen opbouwt.

Voor die kinderen zijn wij er!

Wij doen dat vooral op een manier die ervoor zorgt dat je kind zelf goed weet wat voor hem/haar werkt. Daardoor hoeven we vaak weinig echt te oefenen, maar gaan we op een leuke en vooral slimme manier aan het werk.  

Op verschillende manieren zetten wij onze expertise op het gebied van leren in en dat is altijd maatwerk.
We gaan altijd eerst met je kind in gesprek om erachter te komen wat hij/zij zelf lastig vindt en wat zijn/haar doel is. Natuurlijk bespreken we ook wat wél goed gaat. En dan maken we - zo veel mogelijk sámen -  een plan.
Wat we doen, kan per kind erg verschillen. We passen ons aan bij wat het kind nodig heeft.

Waarom juist begeleiding door Obalo?

  • We hebben simpelweg heel erg veel verstand van leren.
    Elvira en Agnes zijn gespecialiseerde Remedial Teachers, met járenlange ervaring in de begeleiding van kinderen en jongeren met leerproblemen. We hebben een achtergrond in het basisonderwijs, waardoor we ook goed weten hoe de vaardigheden zijn aangeleerd en welk advies ook haalbaar is op school.
  • De basis van onze begeleiding is onze relatie met je kind. We willen dat je kind zich prettig voelt en weet dat wij er alle vertrouwen in hebben dat hij/zij vooruit zal gaan.  
  • Als het nodig is, kunnen we op sommige gebieden ook onderzoek doen bij kinderen. Als uw kind al hulp van ons krijgt, kan dit onderzoek worden gedaan in de vertrouwde Obalo-omgeving.

Een van onze leerlingen zag het bord bij de deur: "Obalo XL". Dat is onze benaming voor de begeleiding aan oudere scholieren. Met een grote grijns op zijn gezicht kwam hij binnen: 

     Obalo XL? Dat betekent vast Obalo eXtra Lollig!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}
>